Caption - Saja Ngae Luung Jumah Dogen? - Riko Ramadhanu

IMG-20200604-WA0036.jpg
Title
Caption - Saja Ngae Luung Jumah Dogen? - Riko Ramadhanu
Related Places
    Related Biographies
      Reference
      Photo reference
      Video reference

      Description


      In English

      In Balinese

      Covid-19 panglalahne ngaenang parilaksana parajanane ring panepi siring melenan. Kesehatan, ekonomi, sosial lan budaya makejang kena. Nanging, apake ada panglalah an melah ka palemahan? Yening Tiang sujatine ngorahang Tusing, di Desa lan di Kota saja liu anake nglaksanayang gagaen jumah dogen penggunaan plastik sekali pakai kantun tetep liu ane nglaksanayang. Fotone puniki ngewakilang isin manusa ma lpolo plastik, matolihan mata asibak tusing taen rungu tekening reriptaan Hyang Widhi. Tusing lenan tuah palemahan... Geringe en pinaka karmane iraha san setata loba lan momo, ane enu merasa awakne paling pentinga idup di gumine teken urip-urip ane lenan. spesial Bahasa Jawa Covid-19 ngganti urip kabeh masarakat ing deso. Kesehatan, ekonomi, sosial budaya kabeh wis berubah. Nanging apa pengaruh ing lingkungane? Miturut pendapatku ORA, ing Desa lan kutha sanajan akeh wong sing nindakake kegiatan ing omah mung pangguna plastik sing nganggo tetep isih ditindakake. Foto iki nggambarake otak manungsa kanthi otak plastik mripat siji-sisi yen isih ana titah Gusti sing penting diperhatikno, Yaiku alam .. Amarga pandemik iki minangka paukuman kanggo kita sing tansah serakah lan rakus, sing rumangsa paling penting urip tinimbang makhluk liyane.

      In Indonesian